Gnocchi di polenta con ragù di verdure

Gnocchi di polenta con ragù di verdure

4.8 43 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Ragù di verdure
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 g di cipolla a fette sottili
  • 50 g di gambo di sedano a dadini (2 cm)
  • 50 g di carota pelata e a dadini (2 cm)
  • 50 g di zucchina a dadini (2 cm)
  • 400 g di salsa di pomodoro
  • 100 g di acqua
  • 5 g di sale
  • 5 foglie di basilico fresche lavate
Gnocchi di polenta
  • 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 600 g di polenta fredda, a pezzi (vedere consigli)
  • 220 g di farina tipo 00
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 912.3 mg
Białko 23.9 g
Kalorie 2367 kJ / 565.8 kcal
Tłuszcz 19.7 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Węglowodany 78.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...