Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ragù di verdure
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolla a fette sottili
- 50 g di gambo di sedano a dadini (2 cm)
- 50 g di carota, pelata e a dadini (2 cm)
- 50 g di zucchina a dadini (2 cm)
- 400 g di salsa di pomodoro
- 100 g di acqua
- 5 g di sale
- 5 foglie di basilico fresche, lavate
Gnocchi di polenta
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 600 g di polenta fredda, a pezzi (vedere consigli)
- 220 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2367 kJ / 565.8 kcal
- Białko
- 23.9 g
- Węglowodany
- 78.1 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 912.3 mg
Alternatywne przepisy
Minestra di grano saraceno con zucca e porri
1j
Minestra saporita di riso e legumi
40 min
Gnocchi di patate con zucchine (TM6)
1j
Impasto per pane veloce
45 Min
Gnocchi di ricotta al basilico
40 min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 min
Menù: Ratatouille; Verdure, ceci e uova con salsa agli asparagi
No ratings
Gnocchi di broccoli
1j
Polpette di ricotta al sugo
50 menit
Pasta alle verdure (10-12 mesi)
50 menit
Focaccia morbida
4 Std.
Canederli agli spinaci
2j 30 menit