Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1050 g water
- 1 tsp dashi powder (see Tip)
- 4 eggs
- 2 tsp soy sauce
- 1 tbsp rice wine
- ¼ tsp sea salt
- 3 fresh shiitake mushrooms, stems removed and cups cut into slices (approx. 5 mm)
- 8 raw prawns, peeled and deveined (approx. 100 g)
- 2 spring onions/shallots, cut into thin slices, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 487.8 kJ / 116.2 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 836.3 mg
Alternatywne przepisy
Chicken porridge with century egg
30min
Rice Wine Chicken
30min
Luo bo gao (radish cakes)
25 Std. 20 Min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Chicken Porridge With Century Egg
30min
Yam Rice
45min
Authentic Meat Floss
1 Std. 40 Min
Teochew Seafood Porridge
45min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Kaya (coconut jam)
1 Std. 10 Min
Soy milk
24 godz. 30 min