Chawanmushi (Japanese savoury custard)

Chawanmushi (Japanese savoury custard)

4.4 42 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions

Składniki

  • water
    1050 g
  • dashi powder (see Tip)
    1 tsp
  • eggs
    4
  • soy sauce
    2 tsp
  • rice wine
    1 tbsp
  • sea salt
    ¼ tsp
  • fresh shiitake mushrooms stems removed and cups cut into slices (approx. 5 mm)
    3
  • raw prawns peeled and deveined (approx. 100 g)
    8
  • spring onions/shallots cut into thin slices, to garnish
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 116.2 kcal / 487.8 kJ
Białko 15.6 g
Tłuszcz 5.3 g
Węglowodany 1.4 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 836.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...