Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1050 g water
- 1 tsp dashi powder (see Tip)
- 4 eggs
- 2 tsp soy sauce
- 1 tbsp rice wine
- ¼ tsp sea salt
- 3 fresh shiitake mushrooms, stems removed and cups cut into slices (approx. 5 mm)
- 8 raw prawns, peeled and deveined (approx. 100 g)
- 2 spring onions/shallots, cut into thin slices, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 487.8 kJ / 116.2 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 836.3 mg
Alternatywne przepisy
Soy milk
24 Std. 30 Min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Salted Fish Pork Belly
30 Min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 Min
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20 min
Authentic Meat Floss
1u. 40min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Homemade Fish Ball Soup
2ωρ.
Mapo tofu
15 λεπτ.
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10 min
Yam Rice
45 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min