Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g plain flour
- 150 g rice flour
- 2 tsp salt
- 1400 g water, plus extra for soaking
- 4 - 5 dried shiitake mushrooms
- 50 g boneless skinless pork belly, cut into pieces (1 cm)
- 500 g Chinese white radish, peeled and cut into pieces (4-5 cm - see Tips)
- 2 eschalots
- 30 g dried shrimp (see Tips)
- 30 g vegetable oil
- 2 Chinese sausages (lap cheong), cut into thin slices (5 mm - see Tips)
- 2 tsp light soy sauce
- 20 g caster sugar
- 2 spring onions/shallots, cut into thin slices
- Wartości odżywcze
- na 10 slices
- Kalorie
- 7416.2 kJ / 1765.8 kcal
- Białko
- 70.3 g
- Węglowodany
- 171.8 g
- Tłuszcz
- 86 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.8 g
- Błonnik
- 16.6 g
- Sód
- 6903.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Salted Fish Pork Belly
30min
Mapo tofu
15min
Yam Rice
45min
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25min
Authentic Meat Floss
1 Std. 40 Min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5 min
Hakka Yam Abacus
20min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1hod. 45min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min