Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g plain flour
- 150 g rice flour
- 1400 g water, plus extra for soaking
- 2 tsp salt
- 4 - 5 dried shiitake mushrooms
- 50 g boneless skinless pork belly, cut into pieces (1 cm)
- 500 g Chinese white radish, peeled and cut into pieces (4-5 cm - see Tips)
- 30 g dried shrimp (see Tips)
- 2 eschalots
- 30 g vegetable oil
- 2 Chinese sausages (lap cheong), cut into thin slices (5 mm - see Tips)
- 20 g caster sugar
- 2 tsp light soy sauce
- 2 spring onions/shallots, cut into thin slices
- Wartości odżywcze
- na 10 slices
- Kalorie
- 7416.2 kJ / 1765.8 kcal
- Białko
- 70.3 g
- Węglowodany
- 171.8 g
- Tłuszcz
- 86 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.8 g
- Błonnik
- 16.6 g
- Sód
- 6903.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mapo tofu
15min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35min
Yam Rice
45 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5 min
Dou sha (red bean paste)
49 Std. 10 Min
Authentic Meat Floss
1h 40min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Soy milk
24 godz. 30 min