Enchiladas au poulet

Enchiladas au poulet

4.8 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 200 g de fromage panela (fromage frais mexicain), en morceaux
  • 640 g de tomatilles vertes coupées en deux
  • 60 g d'oignon blanc
  • 1 gousse d'ail
  • 30 g de piment chipotle en conserve, en sauce adobo
  • 1 c. à thé de sel
  • 450 g de poitrines de poulet entières désossées et sans la peau coupées dans le sens de la longueur
    450 g de filet intérieur de poulet, (aiguillettes)
  • sel selon le goût
  • poivre noir moulu selon le goût
  • huile végétale à frire
  • 12 tortillas de maïs
  • crème sure pour garnir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 768.7 mg
Białko 31.4 g
Kalorie 2267.1 kJ / 541.9 kcal
Tłuszcz 6.7 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 92.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...