Enchiladas au poulet

Enchiladas au poulet

5.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • de fromage panela (fromage frais mexicain), en morceaux
    200 g
  • de tomatilles vertes coupées en deux
    640 g
  • d'oignon blanc
    60 g
  • gousse d'ail
    1
  • de piment chipotle en conserve, en sauce adobo
    30 g
  • de sel
    1 c. à thé
  • de poitrines de poulet entières désossées et sans la peau coupées dans le sens de la longueur
    450 g
    450 g de filet intérieur de poulet, (aiguillettes)
  • sel selon le goût
  • poivre noir moulu selon le goût
  • huile végétale à frire
  • tortillas de maïs
    12
  • crème sure pour garnir

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 541.9 kcal / 2267.1 kJ
Białko 31.4 g
Tłuszcz 6.7 g
Węglowodany 92.5 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 768.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...