Panucho de cochinita pibil

Panucho de cochinita pibil

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
10 portions

Składniki

Les oignons marinés
  • 150 g d'oignons rouges
  • 30 g de jus d'orange
  • 25 g de vinaigre blanc
  • 2 pincées d'origan déshydraté
  • ½ c. à café de sel
La sauce habanero
  • 5 piments habareno rôti
  • 15 g de jus de citron vert
  • ¼ c. à café de sel
  • 30 g d'eau
La cochinita pibil
  • 5 g d'achiote
  • 100 g de jus d'orange
  • 10 g de vinaigre blanc
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 5 grains de poivre noir
  • 370 g de longe de porc coupée en morceaux de taille moyenne
  • 15 g de saindoux
  • 1 pincée d'origan déshydraté
  • 100 g d'eau
Les panuchos
  • 10 tortillas de maïs
  • 200 g de purée d'haricots noirs (frijoles refritos)
  • citron vert coupé en quartiers, pour le service

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9 g
Kalorie 886 kJ / 211 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...