Aguachile de crevettes

Aguachile de crevettes

4.5 4 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 portions

Składniki

  • 1 - 2 piments Chile de arbol sans les tiges
  • 2 gousses d'ail
  • 15 g de coriandre fraîche plus un supplément pour garnir
  • 60 g de jus de lime, fraîchement pressé
  • 140 g de concombres anglais coupés en morceaux (1 cm/½ po), plus des tranches fines supplémentaires pour la garniture
  • ½ c. à thé de sauce Worcestershire
  • ½ c. à thé de sauce soya
  • ¼ c. à thé de sel au goût
  • 450 g de grosses crevettes crues, décortiquées
  • 4 - 6 tostadas au maïs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1513.2 mg
Białko 28.7 g
Kalorie 1626.9 kJ / 388.8 kcal
Tłuszcz 14.3 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Węglowodany 40.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...