Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon doux, coupé en deux
- 5 g d'ail en poudre
- 1 petit bouquet de coriandre fraîche
- 900 g d'eau
- 1 - 2 pincées de sel
- 300 g de filet de poulet, sans peau, en gros morceaux
- 1 épi de maïs doux, en rondelles de 3 cm
- 900 g de pommes de terre variées (grenaille, Bintje, Roseval, par ex.), coupées en dés
-
30
g d'origan frais
lub 1 c. à café de piment d'Espelette - 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 100 g de câpres au vinaigre
- 1 avocat, coupé en cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1914.7 kJ / 457.6 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 10.6 g
- Sód
- 492.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galettes de spaghetti de patates douces (latkes)
55 min
Jambalaya de poulet
40min
Rougail morue
25 Min
Smoothie vert
5 Min
Crookie parmesan, romarin et pesto revisité
16hod.
Sirop de vanille
30min
Poudre de champignon
5 Min
Umami bowl
1 Std. 15 Min
Risotto aux fruits de mer sans lactose
35min
Cholent d'hiver aux légumes et au bœuf
4h 30min
Tajine de poisson au four à la marocaine et couscous aux dattes
1 Std.
Soupe vietnamienne aux crevettes
30min