Urządzenia i Akcesoria
Paluchy z koprem włoskim
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
24 sztuki
Składniki
-
400 g mąki pszennej typu 450, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
180 g wody
-
40 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)5 g drożdży świeżych
-
1 łyżeczka cukru
-
1 czubata łyżeczka soli
-
1 łyżka nasion kopru włoskiego, suszonych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
132 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
324.9 kJ /
77.7 kcal
Tłuszcz
1.9 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bułki maślane z ziarnami
2 godz.
Rustykalne zakręcone bagietki na zakwasie z nadzieniem serowo-oliwkowym
26 godz.
Bagietki rustykalne
15 godz.
Pieczywo maca
50 min
Szybkie paluchy drożdżowe
35 min
Bułki z kminkiem
30 min
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14 godz.
Bagietki
15 godz.
Chleb wenecki na zakwasie
17 godz. 10 min
Chrupiące paluchy z ziarnami
4 godz. 45 min
Plecione bułki z makiem
14 godz. 30 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min