Urządzenia i Akcesoria
Paluchy z koprem włoskim
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
24 sztuki
Składniki
-
400 g mąki pszennej typu 450, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
180 g wody
-
40 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)5 g drożdży świeżych
-
1 łyżeczka cukru
-
1 czubata łyżeczka soli
-
1 łyżka nasion kopru włoskiego, suszonych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
132 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
324.9 kJ /
77.7 kcal
Tłuszcz
1.9 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mleczne bułki do odrywania
4 godz.
Koreczki z mini naleśników
35 min
Taca przekąsek z bułeczkami preclowymi
1 godz. 50 min
Cynamonki na parze
50 min
Tofu w stylu japońskim, sos dyniowy, spiralizowane frytki
Brak ocen
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 godz.
Tort geoda
6 godz.
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM6, TM7)
10 min
Deser lodowy z kawałkami ciastek
6 godz. 30 min
Szybkie paluchy drożdżowe
35 min
Obwarzanki wałeckie
3 godz.
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 godz. 55 min