Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowe ciastka z nadzieniem waniliowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
60 sztuk
Składniki
Ciastka
-
100 g ziaren sezamu, białego100 g ziaren sezamu, czarnego
-
180 g mąki pszennej
-
90 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
200 g gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki
-
230 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
150 g cukru
-
1 jajko, rozmiar L
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Nadzienie
-
300 g cukru
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 łyżka mleka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
55.4 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
478.9 kJ /
114.5 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
12.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Smażone rozetki
1 godz.
Sezamki
1 godz. 50 min
Oponki z ciasta półfrancuskiego (Cronuty)
3 godz. 30 min
Cake pops „Ciasteczkowe potwory”
3 godz.
Bułeczki mleczne z czekoladą
2 godz. 30 min
Orkiszowe ciasteczka serca z dżemem
2 godz. 20 min
Kakaowe ciastka z orkiszem i kremem
1 godz. 25 min
Ciasteczka czekoladowe Bena
40 min
Ciastka z kremem orzechowym
1 godz. 20 min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
1 godz.
Herbatniki
2 godz. 15 min
Ciasteczka whoopie pies
1 godz. 45 min