Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema
- 500 g di latte intero
- 100 g di zucchero
- 40 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 4 tuorli
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 100 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
Pasta frolla
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 130 g di zucchero
- 150 g di burro morbido, a pezzi + q.b.
- 1 uovo
- 16 g di lievito in polvere per dolci (1 bustina)
Terminare la preparazione
- 50 g di pinoli
- 20 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1651 kJ / 395 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 299.1 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia di patate in padella
1 Std.
Biscotti sacher
2h
Crostatine primaverili
2h
Crostata ai pistacchi
4h
Turcinilli (torcinelli abruzzesi)
3 Std.
Torta ai frutti rossi
3 Std.
Torta doppio impasto alle mandorle con confettura di uva fragola
1 Std. 30 Min
Cheesecake al melone
5 Std. 30 Min
Crostata con crema e amaretti al caffè
2h
Torta succosa di mele con Affettatutto Bimby® (TM6)
2h
Crostata di frutta arcobaleno
1h 40min
Torta della nonna (TM6)
1 Std. 30 Min