Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 g di gelatina in fogli
- ½ limone, preferibilmente biologico, il succo e la scorza (senza la parte bianca)
- 120 g di zucchero
- 200 g di biscotti, tipo digestive a pezzi
- 80 g di burro morbido, a pezzi
- 2 cucchiai di acqua + q.b.
- 250 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- 250 g di formaggio fresco spalmabile
- 450 g di polpa di melone, a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1952 kJ / 466.5 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 267.6 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di riso venere
40 dk
Crostata ripiena alle mele
2h
Crostata morbida allo yogurt e frutta
4h 30min
Crostata salata multicolore
1sa
Cheesecake al limone e lime
5sa
Torta ai mirtilli
2h
Cheesecake alle pesche
8h 30min
Gelato allo yogurt con sciroppo di frutti rossi e crumble croccante
10 Std. 30 Min
Crostata di frutta fresca con Affettatutto Bimby® (TM6)
7sa
Cheesecake alle ciliegie
4h 30min
Cheesecake al tiramisù
6 Std. 30 Min
Cheesecake alle fragole
4h 30min