Panettone gastronomico farcito

Panettone gastronomico farcito

4.3 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
12 porzioni

Składniki

Biga
  • 135 g di latte
  • 15 g di lievito di birra fresco sbriciolato
  • 200 g di farina manitoba
Impasto
  • 70 g di burro a pezzi
  • 300 g di farina manitoba
  • 2 tuorli d'uovo
  • 5 g zucchero
  • 350 g di acqua
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 30 g di succo di limone
Paté di olive
  • 200 g di olive taggiasche denocciolate
  • 90 g olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
  • 1 spicchio di aglio
Mousse al prosciutto crudo
  • 150 g di prosciutto crudo San Daniele, a listarelle
    150 g di prosciutto cotto, a pezzi
  • 200 g di ricotta ben asciutta
Maionese cotta
  • 250 g olio di semi di girasole
  • 15 g di aceto di mele
  • 1 pizzico di pepe nero macinato (opcjonalnie)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 uovo
  • 2 tuorli
Terminare la preparazione
  • salmone affumicato a fette
  • verdure miste grigliate
  • pomodori a fette

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 12 porzioni

Sód 8886.3 mg
Białko 171 g
Kalorie 29990 kJ / 7168 kcal
Tłuszcz 546.7 g
Błonnik 23.3 g
Tłuszcz nasycony 110.6 g
Węglowodany 416.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...