![Pulpo a la plancha con salsa a la Arrabiata Pulpo a la plancha con salsa a la Arrabiata](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2500822094ed6351a6e5de35cb905ae5/Derivates/2e9d444daf80f3afe9bcdaf89a7a50b9f51f67ff.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 40 g de cebolla en trozos
- 1 - 2 guindillas secas
- 30 g de aceite de oliva (y algo más para regar)
- 150 g de beicon en tiras de 5 mm
- 800 g de tomate troceado en conserva
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 500 - 600 g de pulpo cocido (4 patas)
- 2 - 3 ramitas de perejil fresco picado, para decorar
- 4 pellizcos de sal en escamas
- 8 rebanadas de pan tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2621 kJ / 626 kcal
- Białko
- 50.3 g
- Węglowodany
- 43.8 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 2002.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bocaditos de manzana y nueces
50 Min
Carpaccio de rabanitos con pescado
30 Min
Royal de foie con caramelo
1 Std. 50 Min
Carpaccio de champiñones
25 Min
Tostas de alcachofas con huevo mollet
20 Min
Mejillones cremosos
30 Min
Gachas manchegas con panceta y chorizo
30 Min
Crema fría de pepino (Okroshka)
40 Min
Smash burger taco
45 Min
Revuelto de gulas con jamón
30 Min
Ceviche de lubina y langostinos con piña
1 Std.
Salmón asado con tomates secos
20 Min