Urządzenia i Akcesoria
Galaktoboureko
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 portions
Składniki
Syrup
-
caster sugar120 g
-
water60 g
-
lemon rind thinly peeled½
-
freshly squeezed lemon juice20 g
-
ground cinnamon1 pinch
-
whole cloves1 tsp
-
cinnamon quills2 - 3
Custard
-
unsalted butter plus extra to grease and 125 g melted, to brush½ tsp
-
egg yolks3
-
caster sugar90 g
-
fine semolina90 g
-
milk750 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
filo pastry7 sheets
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
132.1 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
1156.9 kJ /
276.5 kcal
Tłuszcz
5.9 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
50.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1 godz.
Portuguese Bread (Pão de água)
3 godz. 45 min
Lime and coconut mini bundts
40 min
Whole banana ice cream with bread praline and corn spun toffee (Kane Pollard)
11 godz. 20 min
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes)
2 godz. 10 min
Lemon Myrtle Baklava (Mark Olive)
3 godz. 20 min
Crêpes
1 godz. 15 min
Milanese risotto
25 min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1 godz. 10 min
Keftedes (meatballs)
2 godz. 30 min
No fail béchamel
15 min
Quick béchamel sauce
15 min