Dip curry z daktylami

Dip curry z daktylami

5.0 5 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
9 porcji

Składniki

  • 110 g daktyli, suszonych, bez pestek
  • ½ ząbka czosnku (opcjonalnie)
  • 230 g serka kremowego śmietankowego
  • 150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 ½ łyżeczki curry, mielonego
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 198.4 mg
Białko 2.1 g
Kalorie 647.8 kJ / 154.8 kcal
Tłuszcz 12.1 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Węglowodany 10.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...