Fast lamb curry with chickpea and cauliflower rice (Diabetes)

Fast lamb curry with chickpea and cauliflower rice (Diabetes)

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 portions

Składniki

  • cauliflower cut into florets
    230 g
  • onion cut into halves
    40 g
  • fresh coriander leaves only
    3 sprigs
  • ground cumin
    ½ tsp
  • curry powder (see Tip)
    1 tsp
  • ground cardamom
    ¼ tsp
  • ground cloves
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • extra virgin olive oil
    2 tsp
  • canned cherry tomatoes no-added salt
    200 g
  • water
    170 g
  • canned chickpeas no-added salt, rinsed and drained
    200 g
  • natural yoghurt high protein (see Tip)
    70 g
  • boneless lamb leg steaks cut into 2 cm pieces
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 157 mg
Białko 38.3 g
Kalorie 1525 kJ / 365 kcal
Tłuszcz 13.3 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 20.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...