Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g grzybów, świeżych, np. kurki, podgrzybki, boczniaki, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 150 g cebuli, pokrojonej w 1 cm piórka
- 1500 g wody
-
150
g octu, białego, 10%
lub 150 g octu jabłkowego, 10% - 10 g cukru
- 10 g soli, plus dodatkowo 1 łyżeczka
- 4 liście laurowe, suszone
- 12 ziaren pieprzu czarnego
- 4 łyżeczki gorczycy
- 8 ziaren ziela angielskiego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 309.7 kJ / 74 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 1574.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pikle z krojonej cukinii (TM6)
48u. 25min
Sałatka z zielonych pomidorów (TM6)
50 godz.
Mini galette z grzybami
1 Std. 45 Min
Fettucine z grzybami
40 Min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM5)
2h 45min
Pikle z krojonej cukinii (TM5)
48u. 25min
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM6)
45 Min
Gotowana kukurydza z majonezem chipotle i salsą z kolendry
1 Std.
Jeżynowe mojito
1 Std. 45 Min
Syrop korzenno-herbaciany do kawy (Chai syrup)
45 Min
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM6)
169 godz. 10 min
Kurczaki z Kentucky
2 Std. 40 Min