Grzybki marynowane

Grzybki marynowane

4.7 35 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
4 słoiki

Składniki

  • grzybów, świeżych np. kurki, podgrzybki, boczniaki, pokrojonych na 3 cm kawałki
    500 g
  • cebuli pokrojonej w 1 cm piórka
    150 g
  • wody
    1500 g
  • octu, białego 10%
    150 g
    150 g octu jabłkowego, 10%
  • cukru
    10 g
  • soli plus dodatkowo 1 łyżeczka
    10 g
  • liście laurowe, suszone
    4
  • ziaren pieprzu czarnego
    12
  • gorczycy
    4 łyżeczki
  • ziaren ziela angielskiego
    8

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 74 kcal / 309.7 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 1.3 g
Węglowodany 11.9 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 1574.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...