Grzybki marynowane

Grzybki marynowane

4.6 54 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
4 słoiki

Składniki

  • 500 g grzybów, świeżych np. kurki, podgrzybki, boczniaki, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 150 g cebuli pokrojonej w 1 cm piórka
  • 1500 g wody
  • 150 g octu, białego 10%
    150 g octu jabłkowego, 10%
  • 10 g cukru
  • 10 g soli plus dodatkowo 1 łyżeczka
  • 4 liście laurowe, suszone
  • 12 ziaren pieprzu czarnego
  • 4 łyżeczki gorczycy
  • 8 ziaren ziela angielskiego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 słoik

Sód 1574.7 mg
Białko 5 g
Kalorie 309.7 kJ / 74 kcal
Tłuszcz 1.3 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Węglowodany 11.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...