
Urządzenia i Akcesoria
Grzybki marynowane
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
4 słoiki
Składniki
-
grzybów, świeżych np. kurki, podgrzybki, boczniaki, pokrojonych na 3 cm kawałki500 g
-
cebuli pokrojonej w 1 cm piórka150 g
-
wody1500 g
-
octu, białego 10%150 g
-
cukru10 g
-
soli plus dodatkowo 1 łyżeczka10 g
-
liście laurowe, suszone4
-
ziaren pieprzu czarnego12
-
gorczycy4 łyżeczki
-
ziaren ziela angielskiego8
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
74 kcal /
309.7 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
1.3 g
Węglowodany
11.9 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
1574.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska