Wellington de pavo con salsa de champiñones

Wellington de pavo con salsa de champiñones

4.9 61 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 raciones

Składniki

Pechuga rellena
  • 2 dientes de ajo
  • 20 g de aceite de oliva
  • 400 g de champiñones frescos laminados
  • 1 lámina de masa de hojaldre rectangular (aprox.25x35)
  • 100 g de beicon en lonchas muy finas
  • 1 pechuga de pavo, sin piel ni hueso abierta en un filete fino, salpimentada (aprox. 900 g)
  • 1 huevo batido
Salsa de champiñones
  • 40 g de chalota en mitades
  • 10 - 12 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • 20 g de mantequilla
  • 10 g de harina de trigo
  • 2 pellizcos de sal
  • 100 g de agua
  • 2 pellizcos de pimienta molida
  • 50 g de crème fraîche

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 473.9 mg
Białko 102.7 g
Kalorie 3533 kJ / 844 kcal
Tłuszcz 32.7 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Węglowodany 24.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...