Urządzenia i Akcesoria
Przyprawowa pasta z lubczyku
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 słoiki
Składniki
-
240 g lubczyku, świeżego liście i cienkie gałązki, pokrojone na kawałki, bez grubych łodyg (patrz wskazówka)
-
20 g soli
-
140 g oleju plus dodatkowo 4 łyżeczki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
1956.5 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
1598.1 kJ /
382 kcal
Tłuszcz
40.2 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu
2h
Chleb portugalski (Pão de água)
4h
Sałatka z zielonych pomidorów (TM6)
50h
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM5)
2h 30min
Papryka po chorwacku (TM5)
35min
Kiszone rzodkiewki (TM6, TM7)
72h 30min
Konfitura z zielonych pomidorów
1h 30min
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2h
Konfitura z płatków róży
15min
Chrzan tarty podstawowy
10min
Syrop z kwiatów czarnego bzu
2h 25min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55min