Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g zielonych pomidorów, które pasują w całości do podajnika lub przekrojonych na pół
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ½ łyżeczki soli
- 500 g wody
- 80 g octu, białego, 10%
- 60 g cukru
- 1 liść laurowy, suszony
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżeczka białej gorczycy
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 670.6 kJ / 160.3 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1977.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte buraczki do słoików (TM6)
2h 30 min
Pieczona szynka (kulka)
50h
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM6)
169h 10min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM6)
2h 45min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM6)
2u. 40min
Sałatka z kapusty do słoików (TM6)
4 Std. 45 Min
Papryka po chorwacku (TM6)
35 Min
Sałatka z zielonych pomidorów (TM5)
50h
Mizeria do słoików (TM5)
2 godz. 25 min
Sałatka z kapusty do słoików (TM5)
4 Std. 45 Min
Konfitura z zielonych pomidorów
1h 30min
Grzybki marynowane
6 godz. 30 min