Urządzenia i Akcesoria
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
9 porcji
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
6 - 7 ząbków czosnku
-
300 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
300 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
230 g piwa jasnego
-
75 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g mąki pszennej (patrz wariant)
-
⅓ - ⅔ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
krakersy solone do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
493 mg
Białko
17.3 g
Kalorie
1322.9 kJ /
316.2 kcal
Tłuszcz
23.5 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
14.3 g
Węglowodany
7.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bombardino
15 λεπτ.
Czarna focaccia
2ωρ. 40 λεπτ.
Kule serowe
1ωρ.
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2ωρ. 20 λεπτ.
Granita ogórkowa z ginem
45 λεπτ.
Portugalskie zielone jajka
50 λεπτ.
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30 λεπτ.
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 λεπτ.
Fondue pomidorowo-serowe z kabanosami
30 λεπτ.
Fondue serowe z bagietką
25 λεπτ.
Papryczki jalapeños nadziewane serkiem
1ωρ.
Chrupiące krążki cebulowe
30 λεπτ.