Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
220 - 240
g czerwonej cebuli, pokrojonej w 5 mm krążki
lub 220 - 240 g cebuli, pokrojonej w 5 mm krążki - 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
140
g piwa
lub 140 g lemoniady -
40
g skrobi kukurydzianej
lub 40 g skrobi ziemniaczanej - 80 g mąki pszennej
- 150 g bułki tartej
- olej, do głębokiego smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 835.3 kJ / 199.6 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 574.2 mg
Alternatywne przepisy
Sajgonki z sosem słodko-kwaśnym
1u. 50min
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
1h
Kulki ziemniaczane
50 min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2u. 50min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM5)
35 min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1h 5 min
Koreański sos BBQ
25 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min
Podhalańskie moskole
1h
Japońska zupa ramen
1u. 50min
Langosze
1h 30min
Orientalny sos słodko-kwaśny
15min