Urządzenia i Akcesoria
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
3 porcje
Składniki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
100 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
100 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
75 g piwa jasnego
-
25 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
10 g mąki pszennej (patrz wariant)
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
krakersy solone do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
493 mg
Białko
17.3 g
Kalorie
1324.8 kJ /
316.6 kcal
Tłuszcz
23.6 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
14.3 g
Węglowodany
7.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Pikantne aïoli
15 min
Majonez curry
10 min
Czeska pasta piwna
1 godz. 10 min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30 min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Fondue serowe z bagietką
25 min
Papryczki jalapeños nadziewane serkiem
1 godz.
Sos z sera cheddar
20 min
Karmelizowany por
20 min
Zupa cebulowa
1 godz.