Talam Daging Berlauk (Savoury Minced Beef Layer Cake)

Talam Daging Berlauk (Savoury Minced Beef Layer Cake)

5.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • beef chuck cut in cubes, partially frozen
    180 g
  • white rice flour
    150 g
  • cornflour (starch)
    30 g
  • plain flour
    20 g
  • egg
    1
  • first draw coconut milk (thick)
    200 g
  • water
    1800 g
  • salt
    1 ½ tsp
  • shallots
    100 g
  • garlic cloves
    20 g
  • cooking oil
    40 g
  • curry powder
    1 tbsp
  • dried shrimp
    10 g
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • fresh red chilli cut in cubes
    1
  • fried shallots (see tips)
    25 g
  • sweet leaf (sayur manis) leaves only
    10 stalks

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 649 mg
Białko 12 g
Kalorie 1453 kJ / 347 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...