Urządzenia i Akcesoria
Talam Daging Berlauk (Savoury Minced Beef Layer Cake)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
-
beef chuck cut in cubes, partially frozen180 g
-
white rice flour150 g
-
cornflour (starch)30 g
-
plain flour20 g
-
egg1
-
first draw coconut milk (thick)200 g
-
water1800 g
-
salt1 ½ tsp
-
shallots100 g
-
garlic cloves20 g
-
cooking oil40 g
-
curry powder1 tbsp
-
dried shrimp10 g
-
ground black pepper½ tsp
-
fresh red chilli cut in cubes1
-
fried shallots (see tips)25 g
-
sweet leaf (sayur manis) leaves only10 stalks
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
649 mg
Białko
12 g
Kalorie
1453 kJ /
347 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Asian Party Bites
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Sambal Tumis
1 godz. 10 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min
Ayam Masak Lemak Cili Api
20 min
Talam Gula Melaka (Steamed Palm Sugar Cake)
50 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)
20 min
Char Kway Teow
25 min
Mee Goreng Mamak
20 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min
Curry Mee
30 min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1 godz. 5 min