Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g wortelen, in stukken gesneden
- 40 g sjalotten
- 1 knoflookteentje
- 800 g konijnenrug
- 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- 250 g gedroogde pruimen, ontpit
- 300 g appels, zuur, gesneden in blokjes (3 cm)
- 20 g olijfolie
- 2 - 3 snuifjes zout, naar wens
- 3 snuifjes gemalen peper, naar wens
- 30 g droge witte wijn
- 1 gedroogd laurierblad
- 1 takje verse tijm
- 1 takje verse rozemarijn
- 900 g water
- 1 gevogelte bouillonblokje (voor 0,5 l)
- 350 g ei pasta, vers, type tagliatelle
- 50 g gedroogde pruimen, opzij gezet
- 10 g maïszetmeel
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 3649 kJ / 869 kcal
- Białko
- 49.5 g
- Węglowodany
- 87.8 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sous-vide asperges en gepocheerde eieren
Brak ocen
Druiven en cava trifle
Brak ocen
Vegan baklava
Brak ocen
Ballotines van kip met gekonfijte tomaten, appel-rabarberchutney en basmatirijst
Brak ocen
Courgette en tonijn terrine - Tagliatelle van paprika
Brak ocen
Levercake
Brak ocen
Nougatine
1h 30min
Baba met rum
Brak ocen
Sapje van rucola en waterkers
Brak ocen
Kipfricassee
Brak ocen
Griekse yoghurt met honing en walnoten
12h 20min
Karameltaart
3 godz. 50 min