Kip katsu curry met rijst
TM6 TM5

Kip katsu curry met rijst

5.0 (5 ocen)

Składniki

Gestoomde rijst

  • 1000 g water
  • 1 tl zout
  • 350 g korte korrel rijst
    lub 350 g sushirijst

Kip katsu curry

  • 15 g olie, plus extra voor het bakken
  • 5 knoflookteentjes
  • 120 g uien, in grote stukken gesneden (2 cm)
  • 200 g wortelen, in plakjes gesneden (1 cm)
  • 1 ½ el currypoeder
  • 145 g bloem
  • 500 g kippenbouillon (zie tip)
  • 20 g bruine suiker
  • 15 g Japanse sojasaus (of shoyu)
  • ½ tl garam masala (geroosterd specerijen mengsel)
  • 1 laurierblad, gedroogd
  • ¼ tl zout
  • ¼ tl gemalen witte peper
  • 2 eieren, medium (53-63 g), opgeklopt
  • 160 g panko paneermeel
  • 4 kippenborstfilets, (ca. 180 g per stuk)

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
4067.5 kJ / 972.2 kcal
Białko
59.5 g
Węglowodany
145.4 g
Tłuszcz
14.7 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
5.8 g
Sód
1192.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy