Balletjes in Tomatensaus op grootmoeders wijze

5.0 11 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portie

Składniki

Gehaktballetjes
  • gemengd gehakt
    500 g
  • ei
    1
  • paneermeel of panko
    2 el
  • mosterd
    1 tl
  • fijn zout
    ¼ tl
  • zwarte peper, gemalen
    ¼ tl
  • paprikapoeder of chilipoeder
    1 tl
  • water
    1000 g
  • rundsvlees bouillonblokje (voor 0,5 l)
    1
  • laurierbladeren, gedroogd
    2
  • tijm, verse
    1 takje
  • zwarte peperkorrels
    4
Tomatensaus
  • sjalot gehalveerd
    1
  • boter
    35 g
  • bloem
    45 g
  • halfvolle melk
    200 g
  • tomaten passata
    200 g
  • tomatenpuree (geconcentreerd)
    70 g
  • rozemarijn, gedroogd, gemalen
    ¼ tl
  • tijm, gedroogd
    ¼ tl
  • oregano, gedroogd
    ¼ tl
  • peper
    ¼ tl

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1323.3 mg
Białko 25.8 g
Kalorie 1876.6 kJ / 448.5 kcal
Tłuszcz 29.3 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Węglowodany 22.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...