Risottata met kip en champignons

5.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porties

Składniki

  • Parmezaanse kaas in blokjes gesneden (2cm x 2cm)
    40 g
  • knoflookteentje in dunne plakjes gesneden
    1
  • paprika in stukjes gesneden (1-2 cm)
    150 - 180 g
  • kippendijen, zonder been en zonder vel
    250 g
  • olijfolie
    20 g
  • verse champignons in vier gesneden
    100 g
  • gehakte tomaten, uit blik
    200 g
  • paprikapoeder (opcjonalnie)
    1 tl
  • water
    400 g
  • kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)
    1
  • zout
    1 tl
  • gemalen zwarte peper
    ½ tl
  • spaghettini kooktijd (8-9 minuten)
    300 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 727.6 mg
Białko 24.1 g
Kalorie 2163.3 kJ / 517.1 kcal
Tłuszcz 12.6 g
Błonnik 13.5 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 84.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...