Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g kippenborst filets, zonder vel
Marinade
- 2 uien, gehalveerd
- 3 - 4 teentjes knoflook
-
1
stuk gember, vers, 3 cm, in dunne schijfjes
lub 2 tl gemalen gember - 3 tl gemalen koriander
- 3 tl gemalen komijn
- 2 tl citroengras, vers, gevriesdroogd of gemalen
- 50 g lichte sesamolie, van ongeroosterde sesamzaadjes
- 50 g sojasaus
- 2 tl sambal oelek
Pindasaus
- 200 g geroosterde gezouten pinda's
- 1 teentje knoflook
-
20
g groene curry pasta
lub 20 g gele curry pasta - 1 el lichte sesamolie, van ongeroosterde sesamzaadjes
-
1
el limoensap
lub 1 el citroensap - 400 g kokosmelk
- 20 g suiker
- ½ tl zout
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 538 kJ / 129 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kruidenboter flatbreads
35 min
Tofu op een bedje van rijst met pindasaus
Brak ocen
Kippenbouillon met groene kruidenomelet
Brak ocen
Tzatziki
20 min
Gegrilde kaas met champignons
Brak ocen
Rode biet en geitenkaasroomijs met crackers
14 Std. 55 Min
Kikkererwten flatbread met curry groenten dip
50 min
Loempia’s
55min
Tandoori kip wraps
50 min
Mediterrane kippenpastei
50 min
Gemalen kip in tomatensaus
30 min
Pizzadeeg
1 godz.