Kipsatés met pindasaus
TM5 TM6

Kipsatés met pindasaus

4.6 (7 ocen)

Składniki

  • 1200 g kippenborst filets, zonder vel

Marinade

  • 2 uien, gehalveerd
  • 3 - 4 teentjes knoflook
  • 1 stuk gember, vers, 3 cm, in dunne schijfjes
    lub 2 tl gemalen gember
  • 3 tl gemalen koriander
  • 3 tl gemalen komijn
  • 2 tl citroengras, vers, gevriesdroogd of gemalen
  • 50 g lichte sesamolie, van ongeroosterde sesamzaadjes
  • 50 g sojasaus
  • 2 tl sambal oelek

Pindasaus

  • 200 g geroosterde gezouten pinda's
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g groene curry pasta
    lub 20 g gele curry pasta
  • 1 el lichte sesamolie, van ongeroosterde sesamzaadjes
  • 1 el limoensap
    lub 1 el citroensap
  • 400 g kokosmelk
  • 20 g suiker
  • ½ tl zout

Wartości odżywcze
na 1 stuk
Kalorie
538 kJ / 129 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
2 g
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy