Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 1000 g rundvlees (schouder), in zijn geheel
- 1 knoflookteentje
- 5 g vers peterselieblad
- 50 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk), in stukken
- ½ tl gedroogde chilivlokken
- 30 g sojasaus
- 1 tl gemalen komijn
- 20 g bruine suiker
- 15 g Dijon mosterd
- ½ tl gemalen zwarte peper
Grillen
- 8 - 10 sneetjes kaas (zie variatie)
- 8 - 10 sneetjes boerenbrood
- mosterd, voor het serveren
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1094.5 kJ / 261.6 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 341.5 mg