
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g białej kapusty, bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 150 g marchewki, z odciętymi końcówkami
- ½ - 1 czerwona cebula, przekrojona na pół (opcjonalnie)
- ½ - 1 jabłko, nieobrane, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 4 łyżki majonezu
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 622.9 kJ / 148.9 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 340.9 mg
Alternatywne przepisy
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM6)
10 min
Gratin z ziemniaków (TM6)
50 min
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM6)
15 min
Mizeria z grubo krojonych ogórków (TM5)
10 min
Klasyczne brownie
50 min
Sos pomidorowy; Sos śmietanowy z boczkiem (do makaronu)
30 min
Pavlova z kremem kawowym i malinami
8 godz. 40 min
Ciasto na pizzę z pesto bazyliowym
2 godz. 30 min
Obieranie migdałów (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 min
Mizeria z cienko krojonych ogórków (TM5)
10 min
Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe
1 godz. 45 min
Wegańska panna cotta malinowo-kokosowa
1 godz. 40 min