Ratatouille Galette

Ratatouille Galette

5.0 1 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 portioner

Składniki

bund
  • smør koldt, skåret i stykker (1-2 cm)
    150 g
  • hvedemel plus ekstra til drys
    300 g
  • vand, koldt
    90 g
  • havsalt
    ½ tsk
Topping
  • courgetter trimmet (2-3 zucchini - se tip)
    350 g
  • blomme tomater modne, men faste (så de passer ind i påfyldningsrøret- se tip)
    350 g
  • parmesanost skåret i stykker (3 cm)
    60 - 100 g
  • soltørrede tomater i olie drænet
    190 g
  • vand
    30 g
  • purløg, frisk finthakket
    10 g
  • havsalt plus ekstra til smag
    ½ tsk
  • hvedemel til drys
  • sort peber, stødt til smag
  • mælk for at glasere
  • basilikumblade til pynt

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 441 mg
Białko 122 g
Kalorie 1620 kJ / 387 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie