
Urządzenia i Akcesoria
Lion's Mane Mushroom Curry
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
ground turmeric¼ tsp
-
salt2 ⅛ tsp
-
fresh lion's mane mushrooms frozen, thawed300 g
-
vegetable oil50 g
-
garlic cloves5
-
onions cut in quarters200 g
-
tomatoes cut in quarters200 g
-
fresh ginger5 g
-
ghee30 g
-
cinnamon stick1
-
star anise1
-
curry leaves deveined2 sprigs
-
dried bay leaves2
-
chilli powder1 tbsp
-
garam masala½ tsp
-
cumin powder½ tsp
-
black pepper powder½ tsp
-
jaggery sugar2 tsp
-
coconut milk30 g
-
almond paste (opcjonalnie) (see tip)30 g
-
coriander leaves to garnish1 sprigs
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
454 kcal /
1899 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
68 g
Błonnik
11 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
67 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Thai Green Curry Chicken
30 min
Chai Masala (Masala Tea)
15 min
Vegetable Sambar
35 min
Malabar Prawn Curry
1 godz. 25 min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Mutton Peratal
1 godz. 25 min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40 min
Potato Peratal
40 min
Korean Ramen with Tofu
50 min
Coconut Dhal
20 min
Coconut and Spinach Dahl
50 min