Urządzenia i Akcesoria
Lion's Mane Mushroom Curry
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
ground turmeric¼ tsp
-
salt2 ⅛ tsp
-
fresh lion's mane mushrooms frozen, thawed300 g
-
vegetable oil50 g
-
garlic cloves5
-
onions cut in quarters200 g
-
tomatoes cut in quarters200 g
-
fresh ginger5 g
-
ghee30 g
-
cinnamon stick1
-
star anise1
-
curry leaves deveined2 sprigs
-
dried bay leaves2
-
chilli powder1 tbsp
-
garam masala½ tsp
-
cumin powder½ tsp
-
black pepper powder½ tsp
-
jaggery sugar2 tsp
-
coconut milk30 g
-
almond paste (opcjonalnie) (see tip)30 g
-
coriander leaves to garnish1 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
67 mg
Białko
9 g
Kalorie
1899 kJ /
454 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
11 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
68 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40 Min
Indian Pilaf Rice
1 Std.
Palak paneer
45 Min
Paneer
4 Std. 5 Min
Tarka dal
30 Min
Ginger Garlic Paste
10 Min
Ghee Roasted Chicken
1 Std. 15 Min
Chhole (chickpea curry) and rice
45 Min
Mutton Peratal
1 Std. 25 Min
Sabji (vegetable) curry
30 Min
Chai Masala (Masala Tea)
15 Min
Chhole (chickpea curry)
35 Min