Urządzenia i Akcesoria
Spinach and Paneer Curry (Diabetes)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portion
Składniki
-
paneer cheese cubed (3.5 cm/1 in.)200 g
-
garam masala4 tsp
-
cumin, ground2 tsp
-
rice, brown "low GI" (see Tip)140 g
-
water995 g
-
zucchini cubed (1.5 cm/½ in.)85 g
-
extra virgin olive oil15 g
-
onion cut into halves140 g
-
ginger, fresh peeled and sliced1 inch
-
garlic clove2
-
chilli, green, long trimmed½
-
cilantro, fresh tiges et racines, feuilles réservées1 bunch
-
baby spinach, fresh200 g
-
chickpea, canned no-added salt, rinsed and drained395 g
-
plain yogurt high protein (see Tip)100 g
-
chilli, green, long thinly sliced, to garnish½
-
lemon cut into wedges
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
475 mg
Białko
20.2 g
Kalorie
1879.2 kJ /
449.1 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
15.6 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
68.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Split Pea Soup
2 godz. 10 min
Broccoli and Cheddar Soup
45 min
Vietnamese Chicken Pho
1 godz. 10 min
Chicken Noodle Soup
50 min
Fried Apple Strudel with Vanilla Cream Sauce
25 min
Grilled Pork Skewers with Turmeric
Brak ocen
Kale Chips
40 min
Kimchi risotto
25 min
Migas with Padrón Peppers
30 min
Falafel in square flatbread (r’gaif bread) with tahini sauce
1 godz. 25 min
Gnocchi tricolore
35 min
Yucatan Style Sopa de Lima
40 min