Urządzenia i Akcesoria
Spinach and Paneer Curry (Diabetes)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portion
Składniki
-
paneer cheese cubed (3.5 cm/1 in.)200 g
-
garam masala4 tsp
-
cumin, ground2 tsp
-
rice, brown "low GI" (see Tip)140 g
-
water995 g
-
zucchini cubed (1.5 cm/½ in.)85 g
-
extra virgin olive oil15 g
-
onion cut into halves140 g
-
ginger, fresh peeled and sliced1 inch
-
garlic clove2
-
chilli, green, long trimmed½
-
cilantro, fresh tiges et racines, feuilles réservées1 bunch
-
baby spinach, fresh200 g
-
chickpea, canned no-added salt, rinsed and drained395 g
-
plain yogurt high protein (see Tip)100 g
-
chilli, green, long thinly sliced, to garnish½
-
lemon cut into wedges
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
475 mg
Białko
20.2 g
Kalorie
1879.2 kJ /
449.1 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
15.6 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
68.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Garden Green Crêpes
1 godz. 15 min
Skillet Chocolate Chip Cookie
40 min
Vegan Apple and Nut Crumble with Rum Raisins
9 godz.
Vegan Porridge with Fruits and Cinnamon
15 min
Vietnamese Chicken Pho
1 godz. 10 min
Cold Red Curry Soup
30 min
Shrimp and Parmesan Polenta Cups
45 min
Matzo Ball Soup
1 godz. 20 min
Pineapple Carpaccio with Pink Sorbet (TM6)
20 min
Pulled Pork Burgers
4 godz. 50 min
Kabocha Squash Dumplings in Dashi Broth (Matthew Kenney) Metric
2 godz. 10 min
Angolan fish stew (Calulu)
50 min