Sagne alla molenara

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Sagne
  • 400 g di farina tipo 0 + q.b.
  • 210 g di acqua
  • 15 g di olio extravergine di oliva
Sugo alla molenara
  • 2 spicchi di aglio
  • 1 peperoncino secco piccante
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 800 g di polpa di pomodoro
    800 g di passata di pomodoro
  • 1 rametto di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • 1 - 2 pizzichi di zucchero

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 452.4 mg
Białko 12.5 g
Kalorie 2307.2 kJ / 551.4 kcal
Tłuszcz 17.6 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Węglowodany 85.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...