Urządzenia i Akcesoria
Kopiec kreta z truskawkami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
16 porcji
Składniki
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
Ciasto czekoladowe
-
2 jajka
-
180 g cukru
-
260 g mąki pszennej
-
220 g mleka
-
150 g oleju
-
35 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem truskawkowy
-
700 g truskawek, świeżych
-
70 - 100 g cukru
-
2 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
-
4 łyżki wody
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
500 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Przełożenie
-
2 - 3 łyżki dżemu truskawkowego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
77.3 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
1664.6 kJ /
397.9 kcal
Tłuszcz
25.2 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
40.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Puszysty sernik z mlekiem w proszku
4 godz. 50 min
Ciasto grysikowe z owocami i galaretką (bez pieczenia)
6 godz. 20 min
Tort Czarny Las
5 godz.
Kopiec kreta
3 godz. 20 min
Ciasto z pianką truskawkową
6 godz. 25 min
Ciasto słonecznikowiec
9 godz.
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Ciasto à la 3Bit® (bez pieczenia)
9 godz. 45 min
Malinowa chmurka
12 godz. 5 min
Wiśniowa chmurka
8 godz. 30 min
Klasyczny jabłecznik
1 godz. 30 min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min