Urządzenia i Akcesoria
Biało-czerwony deser
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 7 godz.
4 porcje
Składniki
-
300 g truskawek, świeżych, (patrz wskazówka)300 g truskawek, mrożonych (patrz wskazówka)
-
30 - 50 g cukru
-
3 płaskie łyżeczki żelatyny w proszku
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
60 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości
-
100 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
124 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
1534.4 kJ /
366.7 kcal
Tłuszcz
27.3 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
16.4 g
Węglowodany
27.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIECZÓR KIBICA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser owocowy z jogurtem naturalnym i domową granolą
1 Std. 20 Min
Mrożony deser z krojonymi truskawkami (TM6, TM7)
6 Std. 10 Min
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4 Std. 10 Min
Truskawkowy deser warstwowy
2 Std.
Serniczki Oreo®
3 Std. 30 Min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 Min
Sernikowy tort lodowy z truskawkami
9 Std. 10 Min
Deserki amaretti
3 Std. 50 Min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 Std. 35 Min
Limonkowe serniczki na zimno z sosem malinowym
1 Std. 40 Min
Deser Czarny Las w szklankach
45 Min
Deser plaża
2 Std. 30 Min