
Urządzenia i Akcesoria
Biało-czerwony deser
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 7 godz.
4 porcje
Składniki
-
truskawek, mrożonych (patrz wskazówka)300 g
-
cukru30 - 50 g
-
żelatyny w proszku3 płaskie łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 g
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki60 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości150 g
-
sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki100 g
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
366.7 kcal /
1534.4 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
27.3 g
Węglowodany
27.9 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
16.4 g
Sód
124 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIECZÓR KIBICA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Deser owocowy z jogurtem naturalnym i domową granolą
1 godz. 20 min
Zajączki z kremu cytrynowego
40 min
Deser z truskawkami (TM6)
20 min
Walentynkowe serduszka brownie
2 godz. 50 min
Pływające wyspy truskawkowe z sosem waniliowym z miętą
25 min
Truskawkowy deser warstwowy
2 godz.
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 godz. 35 min
Deser Czarny Las w szklankach
45 min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min
Zefir truskawkowy z bezami
15 min
Deser plaża
2 godz. 30 min