Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g truskawek, mrożonych (patrz wskazówka)
lub 300 g truskawek, świeżych - 30 - 50 g cukru
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 3 płaskie łyżeczki żelatyny w proszku
- 60 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 100 g sera mascarpone, mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1534.4 kJ / 366.7 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 124 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Deser z truskawkami (TM5)
20 min
Zajączki z kremu cytrynowego
40 Min
Wegańska panna cotta malinowo-kokosowa
1 Std. 40 Min
Piernikowe trifle z wiśniami
20 min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 Min
Ciasto marchewkowe z kremem w słoiczkach
1 Std. 30 Min
Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
3 Std. 30 Min
Limonkowe serniczki na zimno z sosem malinowym
1 Std. 40 Min
Truskawkowy deser warstwowy
2h
Deser plaża
2 godz. 30 min
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5h 50min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min