Biało-czerwony deser
TM6 TM5

Biało-czerwony deser

4.3 (241 ocen)

Składniki

  • 300 g truskawek, mrożonych (patrz wskazówka)
    lub 300 g truskawek, świeżych
  • 30 - 50 g cukru
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 3 płaskie łyżeczki żelatyny w proszku
  • 60 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 100 g sera mascarpone, mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • liście mięty, świeże, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1534.4 kJ / 366.7 kcal
Białko
4.9 g
Węglowodany
27.9 g
Tłuszcz
27.3 g
Tłuszcz nasycony
16.4 g
Błonnik
1.6 g
Sód
124 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy