Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g truskawek, mrożonych (patrz wskazówka)
lub 300 g truskawek, świeżych (patrz wskazówka) - 30 - 50 g cukru
- 3 płaskie łyżeczki żelatyny w proszku
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 60 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości
- 100 g sera mascarpone, mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1534.4 kJ / 366.7 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 124 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piernikowe trifle z wiśniami
20min
Zajączki z kremu cytrynowego
40 min
Wegańska panna cotta malinowo-kokosowa
1 godz. 40 min
Deser Czarny Las w szklankach
45 min
Szampańskie trifle truskawkowo-malinowe
5h 40min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2h
Truskawkowy deser warstwowy
2h
Deser plaża
2h 30min
Deserki amaretti
3h 50min
Zefir truskawkowy z bezami
15 min
Serniczki Oreo®
3h 30min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25min