
Urządzenia i Akcesoria
Tiramisu truskawkowe
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
8 porcji
Składniki
-
truskawek, świeżych500 g
-
biszkoptów lady fingers200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki150 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki250 g
-
cukru50 g
-
jogurtu greckiego schłodzonego200 g
-
likieru pomarańczowego, np. Cointreau® (patrz wariant)40 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 - 25 g
-
orzechów pistacjowych, niesolonych (opcjonalnie) grubo posiekanych, do dekoracji1 - 2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
338.7 kcal /
1417 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
20.1 g
Węglowodany
30.8 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
11.1 g
Sód
168.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - WIOSNA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Szampańskie trifle truskawkowo-malinowe
5 Std. 40 Min
Tagliatelle ze szparagami i pesto bazyliowym; Tiramisu truskawkowe w szklankach
1 Std. 25 Min
Sernik na zimno z owocami w galaretce
9 Std. 10 Min
Ciasto karmelowe z owocami i sosem karmelowym
4 Std. 30 Min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM5)
20 Min
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 Std. 15 Min
Semifreddo z truskawkami i bezami
6 Std. 40 Min
Kopiec kreta z truskawkami
5 Std. 30 Min
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50 Min
Limonkowy sernik na zimno
6 Std. 45 Min
Jogurtowe ciasto z borówkami
1 Std. 15 Min
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
2 Std. 30 Min