
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pico de gallo
- 250 g de tomates mûres (env. 2-3 tomates), épépinées, coupées en 4
- 1 piment jalapeño frais coupé en 2 (facultatif)
- 80 g d'oignons rouges
- 1 c. à soupe de jus de lime, fraîchement pressé
- ½ c. à thé de sel
Crème sure végétale
- 100 g de noix de cajou
- 100 g de pignons de pin
- 60 g de jus de citron
- 150 g d'eau
- 1 - 2 pincées de sel
Guacamole
- 2 avocats mûrs la chair uniquement
- 1 - 2 c. à thé de jus de lime, fraîchement pressé
- 1 - 2 pincées de sel
- 1 - 2 pincées de poivre noir moulu
Assemblage
- 150 g de fromage végétal râpé
- 400 g de purée de haricots rissolés en conserve (Refried Beans)
- ½ laitue iceberg ciselée
- feuilles de coriandre fraîche pour la garniture
- croustilles de maïs pour accompagner
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 357.8 kcal / 1502.8 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Błonnik
- 7.2 g