Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Maionese
- 300 g di olio di semi di girasole
- 1 uovo
- 2 tuorli
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- ½ cucchiaino di sale
Gelatina
- 250 g di acqua
- 1 dado per gelatina
- 250 g di acqua fredda
- 30 g di brandy
Farcitura
- 10 code di gambero fresche, pulite ed eviscerate
- 1500 g di acqua
- 5 uova di quaglia
- 10 asparagi, le punte
Terminare la preparazione
- 350 g di pane bianco al latte per tramezzini (5 fette)
- 6 steli di erba cipollina fresca, tritati finemente
- 5 fette di salmone affumicato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 625.6 kJ / 149.5 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 177.6 mg
Alternatywne przepisy
Spezzatino di pesce spada a Cottura lenta
1 Std. 40 Min
Paella di pesce con bulgur
1 Std.
Filetto di nasello con contorno di finocchi e arance
30 Min
Mini Pandorini (TM6)
15h
Filetto di manzo con peperonata
40 Min
Insalata di gamberi, sedano e melone
20 Min
Insalata russa
25 Min
Grissini intrecciati alla paprika
2 Std. 30 Min
Tagliatelle ai funghi (senza glutine)
1 Std. 30 Min
Frullato viola
10 Min
Pici all'etrusca
1 Std. 45 Min
Paccheri con pomodorini, vongole e calamari
40 Min