Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro congelato, a pezzi
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 90 g di acqua fredda (tenuta in congelatore per 10 minuti)
- 2 pizzichi di sale
Mousse formaggio e prosciutto
- 180 g di prosciutto cotto a pezzi
- 30 g di formaggio spalmabile light
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- 8 fette di speck
-
rucola q.b.
lub insalata valeriana q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 705 kJ / 168.5 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 251.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortilla di patate al vapore (TM6)
45 min
Tortilla di patate al vapore
45 min
Biscotti friabili al burro
2h 30min
Gratin di patate con Affettatutto Bimby®
1h 10min
Rose di pane ai sapori mediterranei (senza glutine)
1u. 45min
Focaccia morbida
4h
Filetti di cefalo sottovuoto con crumble alle mandorle
40min
Nidi di patate con uova sode in salsa rosa (TM6)
1h 30 min
Sandwich al cetriolo
5 godz. 30 min
Caramelle ricotta e pere in salsa di speck
1h 30 min
Rollè di tacchino ripieno con contorno di patate
1h 30 min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30 min