Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di patate, pelate e tagliate e metà
- 1 cucchiaio di aceto bianco
- 70 g di Gruviera a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di acqua
- 350 g di farina tipo 00 + q.b.
- ½ cucchiaino di sale
- ½ - 1 cucchiaino di sale grosso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2273 kJ / 543 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 776 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Impasto per pane veloce
45min
Impasto base per pane
1 Std.
Crespelle alla valdostana (senza glutine)
1 Std. 30 Min
Panini morbidi dolci
1 Std. 30 Min
Panini coniglietto al formaggio
45min
Plumcake mediterraneo formaggio e verdure
50 Min
Panini ranocchio
3h 30min
Coppa cookies
3h 30min
Focaccia
6u.
Focaccia patate e rosmarino (TM6)
1 Std.
Calzone fritto
5h
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1 Std. 30 Min