Crespelle alla valdostana (senza glutine)

Crespelle alla valdostana (senza glutine)

4.5 15 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Crêpes
  • di riso originario
    200 g
  • di amido di mais (maizena) consentito da prontuario
    80 g
  • uova
    4
  • di latte
    400 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di burro
    10 - 15 g
Besciamella
  • di latte intero
    500 g
  • di amido di mais (maizena)
    30 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
    2 pizzichi
  • di burro
    40 g
Terminare la preparazione
  • di Fontina a pezzi
    250 g
  • di prosciutto cotto a fette
    350 g
  • di Parmigiano Reggiano grattugiato
    60 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 634.2 kcal / 2653.2 kJ
Białko 31.5 g
Tłuszcz 34.5 g
Węglowodany 52.7 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 17.6 g
Sód 998.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...