Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 200 g di riso originario
- 80 g di amido di mais (maizena), consentito da prontuario
- 4 uova
- 400 g di latte
- 1 pizzico di sale
- 10 - 15 g di burro
Besciamella
- 500 g di latte intero
- 30 g di amido di mais (maizena)
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
- 40 g di burro
Terminare la preparazione
- 250 g di Fontina a pezzi
- 350 g di prosciutto cotto a fette
- 60 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2653.2 kJ / 634.2 kcal
- Białko
- 31.5 g
- Węglowodany
- 52.7 g
- Tłuszcz
- 34.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 998.5 mg
Alternatywne przepisy
Crespelle agli asparagi
1h 30 min
Lasagna radicchio e salsiccia
2 Std.
Insalata capricciosa
20 Min
Pane ai profumi mediterranei (senza glutine)
1 godz. 15 min
Crespelle ai formaggi
2h 30 min
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2 Std.
Torta della nonna (senza glutine e senza lattosio)
2 Std.
Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
1 Std.
Polenta bianca e salsiccia
1h 30 min
Risotto mele, speck e timo
40 Min
Panna cotta con pesche insaporite
5h 15min
Torta di nocciole piemontese con zabaione
1h 30 min