Crespelle alla valdostana (senza glutine)

Crespelle alla valdostana (senza glutine)

4.5 16 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Crêpes
  • 200 g di riso originario
  • 80 g di amido di mais (maizena) consentito da prontuario
  • 4 uova
  • 400 g di latte
  • 1 pizzico di sale
  • 10 - 15 g di burro
Besciamella
  • 500 g di latte intero
  • 30 g di amido di mais (maizena)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 2 pizzichi di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
  • 40 g di burro
Terminare la preparazione
  • 250 g di Fontina a pezzi
  • 350 g di prosciutto cotto a fette
  • 60 g di Parmigiano Reggiano grattugiato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 998.5 mg
Białko 31.5 g
Kalorie 2653.2 kJ / 634.2 kcal
Tłuszcz 34.5 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 17.6 g
Węglowodany 52.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...