Sformatini di topinambur ripieni di rapa rossa

Sformatini di topinambur ripieni di rapa rossa

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
Sformatini
  • 1700 g di acqua
  • 400 g di patate intere di media dimensione e con la buccia (vedere consigli)
  • 200 g di topinambur interi con la buccia
  • 2 barbabietole rosse cotte a cubetti (0,5 cm)
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 10 g di sale + q.b.
  • 150 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 uovo
  • burro q.b.
  • 6 mozzarelline ciliegine
Salsa al Parmigiano Reggiano
  • 20 g di burro
  • 250 g di latte
  • 20 g di farina tipo 00
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di noce moscata

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 891.6 mg
Białko 18.4 g
Kalorie 1637.5 kJ / 391.3 kcal
Tłuszcz 17.2 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Węglowodany 43.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...