Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
Sformatini
- 1700 g di acqua
- 400 g di patate, intere di media dimensione e con la buccia (vedere consigli)
- 200 g di topinambur interi con la buccia
- 2 barbabietole rosse cotte a cubetti (0,5 cm)
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 10 g di sale + q.b.
- 150 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 uovo
- burro q.b.
- 6 mozzarelline ciliegine
Salsa al Parmigiano Reggiano
- 20 g di burro
- 250 g di latte
- 20 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1637.5 kJ / 391.3 kcal
- Białko
- 18.4 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 891.6 mg
Alternatywne przepisy
Tortilla di patate al vapore (TM6)
45min
Flan al topinambur
40min
Mini sformati di ricotta con prosciutto cotto e verza
40min
Flan di zucchine e mozzarella
50min
Mini quiche con porri e Montasio (senza glutine)
2 Std. 30 Min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola (TM6)
35min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50min
Uova alla scozzese (Scotch eggs)
1 Std.
Menù: Spaghetti cavolo viola e nocciole; salmone e gamberi in vasocottura con patate; sbrisolona
1 Std.
Tajarin al tartufo
Brak ocen
Sformatini patate e porri
55 min
Crema di porri in crosta
45min