Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
Sformatini
- 1700 g di acqua
- 400 g di patate, intere di media dimensione e con la buccia (vedere consigli)
- 200 g di topinambur interi con la buccia
- 2 barbabietole rosse cotte a cubetti (0,5 cm)
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 10 g di sale + q.b.
- 150 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 uovo
- burro q.b.
- 6 mozzarelline ciliegine
Salsa al Parmigiano Reggiano
- 20 g di burro
- 250 g di latte
- 20 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1637.5 kJ / 391.3 kcal
- Białko
- 18.4 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 891.6 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1h
Vellutata di cavolo cappuccio rosso
50min
Vellutata di broccoli con crostini
1h
Canederli agli spinaci
2h 30min
Mini soufflé di ricotta con coulis di fragole
50min
Asparagi in crosta
2h 15min
Vellutata di cavolfiore con briciole di pancetta
50min
Galette con pere e uva
1 Std. 30 Min
Torta pere e zenzero (TM6)
40min
Nidi di patate con uova sode in salsa rosa (TM6)
1 Std. 30 Min
Torta salata con melanzane e scamorza
1 Std. 30 Min
Sformatini patate e porri
55min