Arancini di riso da "Gli arancini di Montalbano"

Arancini di riso da "Gli arancini di Montalbano"

4.8 17 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
14 pezzi

Składniki

Ragù
  • di cipolla in quarti
    40 g
  • di carota pelata e a pezzi
    30 g
  • di sedano a pezzi
    20 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di carne trita di manzo
    200 g
  • di passata di pomodoro
    200 g
  • di piselli surgelati
    70 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
Riso
  • di scalogno a pezzi
    30 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di riso Arborio
    500 g
    500 g di riso, Roma
  • di acqua calda (non bollente)
    1000 g
  • di sale + q.b.
    1 cucchiaino colmo
  • di Parmigiano Reggiano grattugiato
    50 g
  • di besciamella
    150 g
  • di salame piccante a cubetti
    100 g
Terminare la preparazione
  • albumi
    2 - 3
  • di acqua
    1 - 2 cucchiai
  • di pangrattato
    100 - 150 g
  • mozzarella per pizza a cubetti
    150 g
  • olio per frittura

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 411.1 kcal / 1719.9 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 24.1 g
Węglowodany 37.9 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 516.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...