Torta pinguino

Torta pinguino

4.3 53 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 fette

Składniki

Torta al cacao
  • burro q.b.
  • 200 g di uova
  • 50 g di tuorli d'uovo
  • 170 g di zucchero
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 120 g di farina forza 180 W + q.b.
  • 50 g di cacao in polvere
  • 8 g di lievito in polvere per dolci
Crema gianduia
  • 60 g di zucchero a velo
  • 70 g di nocciole sgusciate e tostate
  • 10 g di cacao amaro in polvere
  • 150 g di cioccolato al latte a pezzi
  • 20 g di burro
  • 10 g di olio di nocciole
Crema al mascarpone
  • 60 g di zucchero
  • 250 g di mascarpone
Terminare la preparazione
  • latte q.b.

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 402.6 kcal / 1684.5 kJ
Białko 8.2 g
Tłuszcz 24.3 g
Węglowodany 40.3 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Sód 106.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...