Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 300 g di biscotti savoiardi a pezzi
- 150 g di burro morbido a pezzi
Crema
- 180 g di zucchero
- 400 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 500 g di mascarpone
- 15 g di gelatina in fogli ammollata in acqua
- 100 g di biscotti savoiardi
- 200 g di caffè espresso
- cacao amaro in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2431 kJ / 581 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 43.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 65.6 mg
Alternatywne przepisy
Plumcake al mascarpone
2h
Torta della nonna al cioccolato
1h 30min
Crostata morbida allo yogurt e frutta
4 godz. 30 min
Crostata di pere e noci
1h 30min
Barrette di frozen yogurt e fragole
6h 10min
Cheesecake al torroncino
4 godz. 30 min
Monte Cristo sandwich
4 godz. 30 min
Coppa cookies
3sa 30 dk
Palline cocco e lampone
3 Std.
Frittata di linguine
35min
Torta ubriaca al vino rosso
2h
Torta della nonna (TM6)
1h 30min