Gestoomde rode biet met romige walnotensaus
TM5 TM6

Gestoomde rode biet met romige walnotensaus

(Brak ocen)

Składniki

Gestoomde bieten

  • 700 g water
  • 900 g rauwe babybieten, rood, geschild en in kwarten of achtsten gesneden
  • 4 knoflookteentjes, geplet
  • 2 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
  • 20 curry blad, vers plus extra om te serveren
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie plus extra om te besprenkelen
  • zeezout naar smaak
  • zwarte peper, gemalen naar smaak
  • 1 el sherryazijn

Walnotensaus

  • 80 g gepelde walnoten
  • 150 g gele ui, in tweeën gesneden
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 125 g plantaardige melk, naar smaak
  • 20 - 30 g sherryazijn
  • ¼ tl pure ahornsiroop
  • zout, naar smaak
  • gemalen zwarte peper, naar smaak
  • pijnboompitten, geroosterd, om te serveren (optioneel)

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
2062.3 kJ / 491 kcal
Białko
9.7 g
Węglowodany
16.5 g
Tłuszcz
41.5 g
Błonnik
9.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy