Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g gepekelde augurken, in stukken (3-4 cm)
- 150 g wortelen, in stukken (3-4 cm)
- 350 g rauwe rode bieten, in stukken (3-4 cm)
- 500 g water
- 250 g aardappelen, in kleine stukken (ong. 1 cm)
- 100 g diepgevroren doperwtjes
- 100 g zuurkool uit blik (opcjonalnie)
- 50 g lente-uitjes, fijngesneden
- 2 - 3 takjes verse dille
- 60 g olie
- 20 g witte wijnazijn (opcjonalnie)
- 1 tl zout
- verse dille, plus extra om af te werken
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 583 kJ / 139 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Rode bietensalade
10 min
Goulash van linzen en champignons
45min
Stevige linzenchili
50min
Zwarte spaghetti met garnalen
45min
Veen- en vlierbessen punch
Brak ocen
Zoete maïs en chorizo 'Chowder'
Brak ocen
Pikante sinaasappelchocolade op een stokje
2 Std. 50 Min
Soep van rijst, aardappelen en peterselie
35 Min
Rode bietensalade op volkoren toast met halloumi
Brak ocen
Worteltaart
2h
Hongaarse champignonsoep
30min
Rode bietensap
10 min