Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g gepekelde augurken, in stukken (3-4 cm)
- 150 g wortelen, in stukken (3-4 cm)
- 350 g rauwe rode bieten, in stukken (3-4 cm)
- 500 g water
- 250 g aardappelen, in kleine stukken (ong. 1 cm)
- 100 g diepgevroren doperwtjes
- 100 g zuurkool uit blik (opcjonalnie)
- 50 g lente-uitjes, fijngesneden
- 2 - 3 takjes verse dille
- 60 g olie
- 20 g witte wijnazijn (opcjonalnie)
- 1 tl zout
- verse dille, plus extra om af te werken
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 583 kJ / 139 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Banaan en rogge ontbijt flatbreads
1h 35 phút
Rode bietensalade op volkoren toast met halloumi
Brak ocen
Rabarber-citroen cookies
1h
Kip met kruidensalsa en een witte bonen sla met rucola pesto
55 Min
Kikkererwten flatbread met curry groenten dip
50min
Hummus van rode biet
10min
Wortelsalade met sesamcrackers
1h
Pulled pork met gestoomde broodjes
3h
Koolsoep
50min
Rode bietensoep met kruidenknoedels
1h 10 min.
Huzarensalade
25min
Rode bietensalade
10min