Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 aubergines, in de lengte doormidden gesneden
- zout, om te bestrooien
- 70 g harissa saus, (zie tips)
- 2 knoflookteentjes
- 1 tl gedroogde gemalen kurkuma
- 1 tl gedroogde oregano
- 2 el ciderazijn
- 65 g extra vergine olijfolie
- 70 g ongezouten, gepelde pistachenoten
- 2 sneetjes brood, (ongeveer 70 g), in stukken gescheurd
- 1 ½ tl sumak
- granaatappel pitjes, voor de garnering (zie tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1744.6 kJ / 415.4 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Turkse moussaka
1h 10 min
Gegrilde zeevruchten plank
Brak ocen
Lamscurry
1 godz.
Batch Cooking | Oosterse rijstsalade met gestoomde groenten, dip & koekjes
Brak ocen
Courgette en garnalen beignets met yoghurt
30 min
Turkse gekruide lamshapjes
Brak ocen
Zonnige groentetaart
Brak ocen
Zoete aardappel pannenkoekjes met rabarber-anijs compote
25 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Garnaal en zoete aardappel beignets
55 min
Vastensoep
30 min
Noten bolognese
35 min